

AESTHETIC MEDICINE PRACTICAL WORKSHOP

08:00am - 08:15am	Registration	Collect your lanyard	
08:15am - 08:45am	Welcome	Overview of practical workshop	30 minutes
08:45am - 09:30am	Session 1a	Peels and Cosmeceuticals	45 minutes
		 Why introduce cosmeceuticals into your practice? Overview by ASAP Skin Products representative/trainer Demonstrations - Gym for the Skin Demonstration - lactic peel Questions 	
09:30am - 10:30am	Session 1b	Botulinum Toxin - Part 1	1 hour
		 BoNT Review Theory: Patient Consult: medical history, consent and photos, side effects, clinical outcome, aftercare Delegate Practical - draw up of saline + injecting into foam heads (time permitting) DYSPORT Reconstitution demonstration 	
10:30am - 11:00am	Morning tea		30 minutes
11:00am - 01:00pm	Session 2	Botulinum Toxin – Part 2	2 hours
		 Group A – patient consent, marking up models and injecting models under supervision Group B – patient consent, marking up models and injecting models under supervision 	
01:00pm - 01:45pm	Lunch		45 minutes
01:45pm - 03:15pm	Session 3	Office based treatments for aesthetic medicine practice	90 minutes
		 Review of treatments and how to implement in your practice Patients consult and consent Demonstration of PRP/Micro-needling and light therapy Q&A with presenter and supplier 	
03:15pm - 03:45pm	Afternoon tea		30 minutes
03:45pm - 4:45pm	Session 4	Introduction to dermal fillers	60 minutes
		OverviewPatients consult and consent processDemonstration of lip fillerQ&A	
04:45pm	End of course	Delegates depart	